top of page
Sertifika Programları

COACHING FOR CHANGE

PROFESSIONAL COACHING

DIPLOMA PROGRAM

PROFESYONEL KOÇLUK

173 saatlik ICF akredite Level 2 - ACTP Koçluk Eğitimi

AERIS COACHING’de amacımız katılımcılarımızın meslek olarak Profesyonel Koçluk yapabilecek bilgi, deneyim ve sertifikasyon ile donanmalarını sağlamının yanında; Koç Olma ve Bireysel Değişim yolculuklarına da eşlik etmektir. Programımız ve yaklaşımımız bu vizyonla tasarlanmıştır.

 

Bu niyetle katılımcılarımızın Profesyonel Koçluk yolculuklarına onların ihtiyaçlarına uygun şekilde eşlik etmek isteriz. Kimi zaman katılımcımız koçlukla ilk defa tanışacaktır ve sadece Coaching for Change Certification Program, Profesyonel Koçluk programı ile başlamak ister ve eğitim sonunda katıldıkları akredite eğitim saatini gösteren katılım sertifkası alırlar. Daha sonra istedikleri zaman diğer programlarla yola devam etmeleri için kapı her zaman açıktır.

 

Kimi zaman katılımcımız ICF akredite Koçluk Eğitimi almıştır ve derinleşme yolculuğunda bizimle çalışmak ister. Bu durumda Takım Koçluğu, Practicum, Mentorluk, Eğitimde Koçluk programlarından onun için en uygun olanı ile ilerlemeyi seçer. Programa göre Level 1, Level 2 veya CCE sertifikaları alırlar.

Kimi zaman katılımcımız Level 2 - ACTP Programı tamamlamak ve ICF’ten PCC ünvanı almak için ihtiyaç duyulan eğitim saatlerini, mentorluğu ve ses kaydı sınavını geçerek Level 2 - ACTP yolu üzerinde ICF koçluk ünvanlarını almak isterler. Bu durumdaki katılımcılarımız için de 2 seçenek bulunmaktadır. 

AERIS COACHING’de LEVEL 2 - ACTP Path 1:

Course 1: Coaching for Change Certification Program, 72 saat

Course 2: Practicum Koçlukta Ustalaşma, 91 saat

Course 3: Mentorluk, 10 saat

Sertifika Sınavı, 2 ses kaydı

Bu sürecin başarı ile tamamlanması sonucunda 173 saatlik LEVEL 2 sertifikasına hak kazanılacaktır.

Bu programa koçluk yolculuğuna çıkmak isteyen tüm bireyler katılabilecektir.

AERIS COACHING’de LEVEL 2 - ACTP Path 2:

Course 1, Modul 1: Fundamentals and Awareness, 22 saat

Course 4: Coaching for Great Teams, 50 saat

Course 2: Practicum Koçlukta Ustalaşma, 91 saat

Course 3: Mentorluk, 10 saat

Sertifika Sınavı, 2 ses kaydı

Bu sürecin başarı ile tamamlanması sonucunda 173 saatlik LEVEL 2 sertifikasına hak kazanılacaktır.

Bu programa daha önce Temel Koçluk Eğitimi almış kişiler katılabilecektir.

LEVEL 2 - ACTP eğitiminin içeriğini oluşturan üstte adı geçen tüm eğitimlerin içerik ve yaklaşım modelleri ile detaylı bilgilere aşağıda ulaşabilirsiniz.

ACTP LOGO-46.png
CE_Level2_Color.png ICF LEVEL 2 KOÇLUK EĞİTİMİ COACHING
Sertifika Programları

COACHING FOR CHANGE 

DEĞİŞİM İÇİN KOÇLUK

PROFESYONEL KOÇLUK PROGRAMI

(72 SAATLİK ICF AKREDİTE LEVEL 1 KOÇLUK EĞİTİMİNİN

ve

173 SAATLİK ICF AKREDİTE LEVEL 2 KOÇLUK EĞİTİMİNİN BAŞLANGIÇ KURSU, COURSE 1)

ZYON & AMAÇ 

AERIS COACHING, DEĞİŞİM İÇİN KOÇLUK PROGRAMI’nın amacı, katılımcıları meslek olarak Profesyonel Koçluk yapabilecek bilgi, deneyim ve sertifikasyon ile donatmanın yanında, Koç Olma ve Bireysel Değişim yolculuklarına da eşlik etmektir. Program bu vizyonla tasarlanmıştır.

AERIS KOÇLUK MODELİ FARKINDALIK - DEĞİŞİM - DENGE - UYGULAMA

Koçluk Yapmak önemlidir ve daha önemlisi Koç Olmaktır.

Bu yolculuk katılımcıların farkındalıkları, değişim ve gelişimleri ile dolu bir yolculuktur ve  grupta katılımcı olan herkes bu yolculuğun eşlik edenleri ve şahitleridir.

ICF’in koçluk tanımı: Koçluk, her bir bireyin gelecekteki hedeflerine ulaşacak güce ve yeteneğe sahip olduğuna inanarak, kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeyde ortaya çıkarmak amacıyla, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlarla ortaklık yapmaktır.

Bu tanım çerçevesinde, kendinin ve danışanlarının gelecekteki hedeflerine ulaşacak güce ve yeteneğe sahip olduğuna inanan, kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeyde ortaya çıkarmayı amaçlayan, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlarla ortaklık yapmak isteyen ve bunu nasıl yapacağını öğrenmek isteyen her yetişkin birey bu eğitimin katılımcısı olabilir. Özellikle İnsan Kaynakları Profesyonelleri, Psikologlar, Yöneticiler, İş Sahipleri, Eğitimciler, Danışmanlar, Mentorlar, Sanatçılar, yeni bir meslek edinmek isteyenler bu eğitimin katılımcıları arasındadır. 

Program sadece salon eğitimleri ile sınırlı olmayacak, okumalar, izlemeler, ödevler, online toplantılar, koçluğa geribildirim günleri ve supervizyon ile desteklenerek katılımcılara eşlik edecek yöntemlerle beslenecek, bütünsel bir öğrenme platformu yaratacaktır. Program Türkçe olarak verilecektir. Aşağıda modüllerimizi ve temel içeriklerini bulabilirsiniz.

MODÜLLER 

FUNDAMENTALS VE AWARENESS - TEMELLER VE FARKINDALIK (22 Saat)

CHANGE - DEĞİŞİM (22 Saat)

BALANCE - DENGE (21 Saat)

OBSERVED COACHING SESSIONS - UYGULAMA VE GERİBİLDİRİM (7 Saat)

Toplam 72 saat; ICF akredite Koçluk Eğitimi saati

(COURSE 3: MENTORLUK ve sınav ile Level 1'e tamamlanır.)

FUNDAMENTALS & AWARENESS

TEMELLER VE FARKINDALIK

Yaklaşımımımız ve öğrenme hedeflerimiz: 

İlk 3 gün; güvenli ve gizliliğe dayalı ortamımızı oluşturarak başlayacak ve Koçluk tanımları, temel koçluk kavramları, koçluk becerileri, meslek olarak koçluk yolculuğu ve koçluk uygulamaları ile dolu olacak. Derin Dinleme, Güçlü Soru Sorma, Direkt İletişim, Güçlü Yanlar, Değerler, Yaşam Dengesi, Değişim, Transaksiyonel Analiz, Engeller ve bütün bunlarla koçluk yaparken nasıl çalışacağınızı öğrenecek ve deneyimleyeceksiniz. Demo koçluk uygulamalarını izleyerek zenginleşeceksiniz. 

 

Aeris Coaching Koçluk Akışı 3K3S MODELİ üzerinden süreci yönetmeyi öğrenecek, ICF Etik Kuralları ve ICF Koçluk Yetkinliklerini çalışacak, ICF Profesyonel Koçluk akreditasyon sürecini anlamış olacaksınız.

 

Bu 3 günün sonunda geleceğiniz noktada; yargılamadan, iyi dinleyen, iyi soru soran, direkt iletişimle yansıtabilen, takdir eden ve bazı temel araç ve modelleri kullanabilen koç adayları olarak sınıftan ayrılacaksınız.

Bir sonraki modüle kadar mutlaka koçluk yapmanızı istiyor olacağız ve arada sizi ödevler ve online eğitim ile yolda tutacağız.

Sınıf eğitiminden 2 hafta sonra 1 saatlik online eğitim ile katılımcıların soruları cevaplanacak, ödevler ile ilgili ilerlemeler gözden geçirilecek, katılımcıların yolda kalması sağlanacaktır.

Bu modül; 3 gün üst üste 09:00 - 17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

CHANGE - DEĞİŞİM

Yaklaşımımımız ve öğrenme hedeflerimiz: 

 

İkinci 3 günlük eğitim; “DEĞİŞİM”e dair farkındalıklar, modeller, araçlar, uygulamalar ile dolu olacak ve bütün bunlarla koçluk yaparken nasıl çalışacağınızı deneyimleyeceksiniz. Demo koçluk uygulamalarını izleyerek zenginleşeceksiniz. Koç olma yolculuğunuzda kendi değişim anlayışınız, engelleriniz, kalıplarınız ile bol bol yüzleştiğiniz, büyüdüğünüz ve bireysel gelişim yolculuğunuzda ilerlediğiniz anlar yaşayacaksınız. Öğrenme süreci, zihniyet kalıplarımız, hayaller, vizyon, değişim, eşiği aşıp değişime adım atabilme, kendi değişim modelim, değişim çarkı, zihinsel algı modeli, davranış değişim modeli, karar verme araçları-yöntemleri üzerine çokça bilgi edinecek ve bilgiler aracılığı ile bol bol koçluk uygulaması yapacaksınız.

Bu 3 günün sonunda geleceğiniz noktada; yargılamadan, iyi dinleyen, iyi soru soran, direkt iletişimle yansıtabilen, takdir eden ve bazı temel araç ve modelleri kullanabilen koçlar olma yolunda sağlam adımlarla ilerlerken, değişimi anlayabilen danışanına değişim yolculuğunda eşlik edebilen koç adaylarına dönüşmeye başlayacaksınız. Bir sonraki modüle kadar mutlaka koçluk yapmanızı istiyor olacağız ve arada sizi ödevler ve online eğitim ile yolda tutacağız.

Sınıf eğitiminden 2 hafta sonra 1 saatlik online eğitim ile katılımcıların soruları cevaplanacak, ödevler ile ilgili ilerlemeler gözden geçirilecek, katılımcıların yolda kalması sağlanacaktır.

Bu modül; 3 gün üst üste 09:00 - 17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

BALANCE - DENGE

(ICF akredite Koçluk eğitimi saati : 21 saat olarak hesaplanacaktır)

Yaklaşımımımız ve öğrenme hedeflerimiz: 

Üçüncü 3 günlük eğitim; “DENGE”ye dair farkındalıklar, modeller, araçlar, uygulamalar ile dolu olacak ve bütün bunlarla koçluk yaparken nasıl çalışacağımızı deneyimleyeceksiniz. Demo koçluk uygulamalarını izleyerek zenginleşeceksiniz. Öğrenme, Dengenin unsurları, Beden-Zihin- Ruh dengesi, Nefes, Beyin Hormonları, Sağ-sol beyin dengesi, bilinç – bilinçaltı, metaforların mesajlarını duyma ve sorma, dengenin 4D modeli, Duygular, Duyguları anlamak ve duygularla çalışmak, Şiddetsiz İletişim Modeli, Etik vaka örnekleri, Kimlik kavramı, özgüven, koç olarak yolculuğum, koç olarak özgüvenle gelecek planlarımı belirleme üzerine çalışacak ve derinleşeceksiniz.

Bu 3 günün sonunda geleceğiniz noktada; iyi dinleyen, iyi soru soran, direkt iletişimle yansıtabilen, takdir eden ve koçluk araç ve modellerini iyi şekilde kullanabilen koçlar olma yolunda büyük yol almış; farkındalıkla gelen değişimi, değişimle birlikte dengenin hareketi, yeniden dengenin kurulmasının ardındaki kavramları anlamış ve dengeye gelme yolculuğunda danışanına eşlik edebilmeyi deneyimlemiş koç adayları olarak ilerlemiş olacaksınız.

Bir sonraki modüle kadar mutlaka koçluk yapmanızı istiyor olacağız ve arada sizi ödevler ve hatırlatmalar ile yolda tutacağız.

Bu modül; 3 gün üst üste 09:00 - 17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

OBSERVED COACHING SESSIONS - UYGULAMA VE GERİBİLDİRİM

Yaklaşımımımız ve öğrenme hedeflerimiz: 

Bu son modül online olarak uygulacaktır. Katılımcılar birbirleri ile eşleştirilir. Birbirlerine online ortamda 20-25 dakika koçluk yaparlar. Eğitmen koçlukları dinler. Sürenin sonunda koça geribildirim verilir. Eğitmen ICF yetkinlikleri üzerinden yaptığı geribildirimi görüşme sonrası yazılı olarak da koça maille gönderir. Katılımcılar bu çalışma gününde bir kez danışan, bir kez de koç olurlar. Çalışma tüm gün sürer. Katılımcılar, kendi danışan veya koç oldukları seanslara katılmanın dışında isterlerse tüm gün diğer koçlukları ve geribildirimleri dinleyebilir ve bu şekilde de öğrenmeye devam edebilirler.

Aynı günün akşamında tüm grup online ortamda tekrar bir araya gelir. Katılımcılar sorularını sorar; hem o güne dair hem de dışarda deneyimledikleri koçluklarına ilişkin sorularını veya takıldıkları noktaları eğitmene yöneltirler. Bu sorular cevaplandıktan sonra günün öğrenmeleri paylaşılır, önemli noktalar tekrar vurgulanır, geribildirimin geliştirici gücü ile gün sonlandırılır.

Bu çalışma 3’er hafta ara ile toplam 3 kez tekrarlanır.

(COURSE 3: MENTORLUK ve sınav ile Level 1'e tamamlanır.)

Ekibimizle ilgili bilgileri hakkımızda sayfasında bulabilirsiniz  

Eğitim dili Türkçe’dir.

Aeris Coaching Coaching For Change - Değişim İçin Koçluk Profesyonel Koçluk Programı
Fundamentals Ve Awareness - Temeller Ve Farkındalık
Change - Değişim
Balance - Denge
Observed Coaching Sessions - Uygulama Ve Geribildirim
Sertifika Programları

COACHING FOR GREAT TEAMS 

TAKIM KOÇLUĞU PROGRAMI

LEVEL 2 - COURSE 4

(50 SAATLİK ICF AKREDİTE KOÇLUK EĞİTİMİ)

VİZYON & AMAÇ 

Coaching for Great Teams programı, Profesyonel Koçların koçluk yetkinliklerini ve bilgilerini geliştirerek takımlara koçluk yapabilir donanıma sahip olmalarını sağlayan ICF akredite 50 saatlik ACSTH koçluk eğitimidir.

Bu programda Takım Koçluğu yapmaya dair birçok örnek görecek, uygulayacak, araçlarla donanacak ve yaşarken içselleştireceksiniz. Ve bunun yanında en önemli odaklarımızdan biri, daha iyi bir koç & iyi bir takım koçu olma yolculuğunda, kendisi ve çevresi ile ilişkilerine dair bireysel olarak farkındalıklar yaşamış, değişimler geçirmiş, yol almış, Takım Koçu olma zihniyetini ve yetkinliklerini benimsemiş bireyler olarak bu programı tamamlıyor olmanızdır.

Takım Koçluğu eğitiminde deneyimlenenler, Takım Koçunun kurumlarda takımlarla çalışmasının yanında, kendi ilişkilerine, liderliğine, eğitmenliğine, grup koçluğu yetkinliklerine, aileler ve ilişkilere koçluk yapmakla ilgili temel farkındalıklar kazanmasına, bireysel koçluğunda ilişkileri ile ilgili gündemlerle gelen danışanlarına koçluk yaklaşımlarında zenginleşmesine de hizmet edecektir.

Coaching for Great Teams Programı; takım koçluğu yetkinliklerini, araç ve modellerini öğrenmek, deneyimlemek, bilgilerini geliştirerek takımlara koçluk yapabilir donanıma sahip olmak isteyen tüm Profesyonel Koçlar için tasarlanmıştır.

MODÜLLER 

Modül 1 - TAKIM KOÇLUĞUNUN TEMELLERİ (21 Saat)

Modül 2 - TAKIM KOÇLUĞUNDA USTALAŞMA (21 Saat)

Modül 3 - TAKIM KOÇLUĞU SUPERVİZYONU (8 Saat)

Toplam 50 saat; ICF akredite Koçluk Eğitimi

MODÜL 1 / 3 GÜN 

TAKIM KOÇLUĞUNUN TEMELLERİ 

  • Takım nedir? Kavram ve felsefe olarak

  • Takım Koçluğu nedir? ne değildir?

  • Bireysel koçluk & grup koçluğu takım koçluğu benzerlikleri & farkları

  • Takım Koçunun rolü nedir? Ne değildir?

  • Takım Koçluğu Modeli & yetkinlikleri

  • Takım Koçluğu Yetkinlikleri çalışmaları & koçluk & takım koçluğu yetkinliklerimi geliştirme

  • Kendimizle, diğerleri ile ve takım ile olan ilişkimizi-ilişkileri anlama ve bu ilişkilere koçluk yapma araçları,

  • Farkındalık Araçları, Eylem Planı Araçları...

  • Teoriler, modeller, uygulamalar

  • Oyunlar

 

MODÜL 2 / 3 GÜN

TAKIM KOÇLUĞUNDA USTALAŞMA

  • Takım Koçluğu Yetkinlikleri çalışmaları

  • Kendimizle, diğerleri ile ve takım ile olan ilişkimizi-ilişkileri anlama ve bu ilişkilere koçluk yapma araçları,

  • Takım Koçluğu Değerlendirme Araçları, Farkındalık Araçları, Eylem Planı Araçları...

  • Teoriler, modeller, uygulamalar

  • Diğer eğlenceli ve öğretici oyunlar ve aktiviteler

  • Oyunları facilite edebilme & öğrenmeye dönüştürebilme

  • Koç ve eğitmen kimliklerimizden Takım Koçu kimliğine geçebilme

  • Takım Koçu olarak kişisel aksiyon planı & ekip olarak aksiyon planı yaparak günü tamamlama

  • Geribildirimlerle gelişme...

MODÜL 3 / 4 GRUP SUPERVİZYONU

Supervizyon görüşmesi: Katılımcıların gerçek projelerle, başlayacakları Takım Koçlukları ile ilgili olarak hazırladıkları akış, plan, yaklaşımlara ilişkin soruların cevaplanması, uygulama ve araçlarla ilgili gerekli hatırlatmaların yapılması, plana ilişkin öneri ve geribildirimlerin paylaşılması. İlerleyen haftalarda Takım Koçlukları gerçekleştirilirken karşılaşılan sorunlar, sorular ve ihtiyaçlarla ilgili çalışma, geribildirim. İhtiyaca yönelik olarak gerekmesi halinde yeni araçlar önerilmesi, öğretilmesi. Modül 3’te yapılan 2 aya yayılmış olarak 2’şer saatlik 4 görüşme ile Takım Koçluğu Programı tamamlanır.

Sertifika Programları

PRACTICUM, Course 2 

(91 SAATLİK ICF AKREDİTE KOÇLUK EĞİTİMİ)

Aeris Coaching Practicum Programı, temel koçluk eğitimlerini tamamlamış koçların ustalaşma yolculuklarında koçluk pratiklerini yaparken, gelişerek öğrenmeye devam etmeleri amacıyla hazırlanmış bir programdır. Bu programda birlikte yaşanan deneyimler sayesinde derinleşme, emin adımlarla ilerleme, geribildirimler ve farkındalıklarla öğrenme ve yoğun bir gelişme süreci yaşanırken, eğitim alanı dışında yaptıkları koçluklarda da koçların ilerlemesi gözlemlenir.

 

Kendilerine ve koçluklarına daha fazla güvenen, profesyonel ve kendinden emin duruşu daha fazla gösterebilen ve daha etkin koçluklar yaparak danışanlarına daha anlamlı şekilde eşlik edebilen usta koçlara dönüşümlerine Aeris Eğitmenleri tarafından eşlik edilecektir.

Practicum’da Koçluk yaparak, düşünerek, farkederek, yeniyi planlayarak, yaratarak ve meslektaş ve mentörlerinizle konuşarak, koçluk ve geribildirim alarak öğreneceksiniz.

Bu öğrenme sürecinde yer alacak unsurlar:

  • Koçluk pratikleri

  • Koçluklarına ilişkin kişisel değerlendirme ve farkındalıklar

  • Grup içi koçluklar ve meslektaşlarından alınan geri bildirimler

  • Aeris eğitmenlerinden alınan supervizyon

  • Koçluk ses kayıtlarına geribildirimler

  • Birbirlerinden bireysel konularına koçluk alma

  • Danışan olarak tekrar koçluk sürecini deneyimleme

  • ICF Koçluk Yetkinliklerinin beklenti ve gereklerine dair detaylı öğrenme ve geribildirimler

  • ICF Etik Kuralları öğretileri üzerine çalışma ve tartışma olanağı

  • Practicum Dosyasında yer alan çalışmaların ve yazılı ödevlerin yapılması sırasında kendi koçluk felsefesi ve becerilerine ilişkin derinlemesine farkındalık sağlama ve birlikte tartışma fırsatı.

 

6 ay boyunca her ay tekrarlanacak çalışmalar:

Online olarak ayda 1 tam gün sınıf çalışması ve ses kaydına geri bildirim,

Karşılıklı koçluk uygulaması,

Kitap tartışması,

Koçluk ses kayıtlarına geribildirimler

Practicum ödevinden bir bölümün tamamlanması ve

Koçluklar..

 

6 aylık sürecin tamamlanmasından sonra ilave 2 aylık süre practicum ödevinin tamamlanması, dosyanın teslimi gibi tamamlama çalışmaları için kullanılabilecektir. Bu son süreçte ayda 1 kez birer saatlik online buluşmalarla sorular cevaplanacak, koçların süreci tamamlamalarına eşlik edilecektir.

Sertifika Programları

KOÇLAR İÇİN MENTORLUK

(Course 3: TOPLAM 10 SAAT MENTORLUK)

Koçluk, yapısı ve etik kuralları gereği sürekli gelişme ve öğrenmeyi bünyesinde barındıran bir meslektir. Alınan eğitimler dışında en temel gelişme, mentorluk ve supervizyon süreçlerinde sağlanır.

Koçluk yetkinliklerinde gelişmek, etik ikilemlerle başetmek-karar vermek, tıkandığını hissettiği koçlukları için açılımı aramak-kendini değerlendirmek, gelişim alanlarını görmek, ses kaydına geri bildirim almak, yeni araçlar yaklaşımlar öğrenmek, mesleğinde ilerleyeceği yolu belirlemek, koçlukla diğer uzmanlıklarını birleştirdiği iş planını yapmak gibi bir çok konuda mentorluk ve Supervizyon desteği koçlara hizmet eder.

LEVEL 2 -ACTP eğitiminin içinde katılımcıların  min. 10 saatlik mentorluk koçluk almaları gerekmektedir. Aeris Coaching mentorluk hizmetini bu çerçevede Practicum’la paralel olarak 7 saat grup - 3 saat bireysel mentorluk olacak şekilde vermektedir.

LEVEL 1 eğitiminin içinde de katılımcıların  min. 10 saatlik mentorluk koçluk almaları gerekmektedir. Aeris Coaching bu mentorlukları 7 saat grup - 3 saat bireysel mentorluk şeklinde vermektedir.

Aeris Coaching LEVEL 2 ve LEVEL 1 paketinin içindeki mentorluk hizmetini bünyesindeki PCC veya MCC ünvanlı eğitmen-mentor koçlarla verir

Mentorluk Supervizyon Supervision
Sertifika Programları

KOÇLAR İÇİN, PSİKOLOJİK ANTROPOLOJİ TEMELLİ KÜLTÜREL FARKLILIKLAR

Cultural Differences: Psychological Anthropological Perspective for Coaches

(KOÇLUK DEVAM EĞİTİMİDİR)

Program Description

Expat, mülteci, göçmen dolu çok kültürlü bir dünyada ve küresel kültür çağında kültür kavramına odaklanma ihtiyacı artmaktadır. Bu doğrultuda farklılıkları, çeşitliliği anlamak ve kültürlerarası yetkinlik kazanmak isteyenler için antropolojik bakış açısı önem kazanmaktadır. Antropoloji günümüzde şirketlerden dijital topluluklara, tüketicilerden sivil toplum kuruluşlarına her ölçekteki topluluğun biraraya geliş biçimlerini ve ilgili olguları anlamak üzere çalışma alanlarını genişletmektedir.

Kişisel ve profesyonel yolculuklarında koçlar, küresel şirketlerden sivil toplum kuruluşlarına kültür konusunda derinleşmelerini gerektirecek çevrelerden birey, grup ve topluluklarla karşılaşmakta ve çalışmaktadırlar. Farklılıklara ve çeşitliliği anlamaya yönelik antropolojik yaklaşım, koçluk yolculuğunda önyargısız iletişim ve derin dinleme için önemli bir zemin sağlayacaktır. Bu yaklaşımın aynı zamanda, yerel kültüre bağlı değerler ve engeller üzerindeki küresel değişim baskısını anlamak, farkındalık yaratmak için koçları desteklemesi beklenmektedir.

Bu doğrultuda, bu eğitim koçluk becerilerini güçlendirmek üzere tasarlanmıştır. Bu programda farklı kültürlerden veya farklı kültürel çevrede çalışan danışanlara koçluk yapan, farklılığı ve çeşitliliği anlama konusunda derinleşmek isteyen koçlar hedeflenmektedir. Çeşitliliğin anlamsal ve toplumsal boyutlarını ele alan bu program, koçlara kültürlerarası yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu programı tamamlayan koçların kendi kültürel önyargılarıyla yüzleşmeleri ve danışanlarının kültürel eğilimleri hakkında farkındalık kazanmaları beklenmektedir. Eğitim süresince, koçlara kültürlerarası örnekler sunulacak, etik ve emik bakış açılarını tartışmaları için teşvik edilecek ve belirli bir vakaya odaklanmaları ve araştırmaları beklenecektir.

MODULE 1&2&3 DAYS: 21 hours

Bu program 4 modülden oluşmaktadır. İlk üç modül, birbirini izleyen üç hafta içinde üç ayrı günde gerçekleştirilecektir.

İlk modül, çeşitlilik ve farklılıkların “FARKINDALIĞI” hakkındadır. Bu modül verili açıklamaları parçalara ayıran sorular sorarak farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Kültür kavramı ve kültürün sınırları tartışmalarına odaklanmakta, antropolojiyi bir disiplin ve benzersiz bir yaklaşım olarak tanıtmaktadır. Bu modülün genel teması farklılıkları anlamamızın ve işbirliği yapmamızın gerekliliğidir. Farklılıkları anlamak için önce kendimizi bireyler olarak anlamalı ve konumlandırmalıyız. Bu düşünceden hareketle bu modül, kendini ve ötekini keşfetmeye yardımcı olacak uygulamalarla zenginleştirilmiştir.

İkinci modül, “FARKLILIK ve ÇEŞİTLİLİKLERİ” anlamakla ilgilidir. Bu modülün amacı, insan deneyimi, duyguları, gelişimi ve iletişim dilindeki farklılıkları ele alan geniş literatürün kısa bir özetini vermektir. Bu modül farklılıkların ve benzerliklerin açıklamalarına odaklanmayı amaçlamaktadır. Evrenselci ve tikelci açıklamalar, psikolojik antropolojik perspektifin benzersizliğini göstermek için sunulmaktadır. Bu modül, insan deneyimine psikolojik yaklaşımı ele almakta ve psikoloji tarafından kabul edilen üç kategori (algı, biliş ve motivasyon) ve duygulara eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Bunlara ek olarak iletişim ve dil, çocuk gelişimi, içselleştirme ve kültürleşme üzerine aktarılacak yaklaşımların, farklılıkların ve benzerliklerin kaynaklarını ortaya koyması beklenmektedir.

Üçüncü modül "KÜLTÜREL FARKLILIKLAR ve KOÇLUK" şimdiye kadar sunulan teoriler ile koçluk uygulaması arasındaki ilişkiyle ilgilidir. Koçun koçluk ilişkisinde kendini konumlandırmasıyla ilgili olarak, bu modül etik ve emik bakış açılarını tartışmakta, ahlak felsefesi doğrultusunda nesnel ve öznel bakış açılarını ele almaktadır. Kültürel görelilik ve evrenselci yaklaşım, bir koçluk ilişkisinde koçun kendisini konumlandırmasına zemin hazırlamak üzere sunulmaktadır. Programın son eğitim modülü olarak bu modül, kültürle ilgili değişimi ve koçluğun bu değişim sürecine nasıl bir boyut kazandırabileceğini araştırmaktadır.

MODULE 4 - SUPERVISION - 3 HOURS

 

Program Language

Türkçe - İNGİLİZCE

Target Audience

Bu programda farklı kültürlerden veya farklı kültürel çevrede çalışan danışanlara koçluk yapan, farklılığı ve çeşitliliği anlama konusunda derinleşmek isteyen koçlar hedeflenmektedir.

 

Learning Objectives

Bu program psikolojik antropolojik yaklaşım doğrultusunda koçluk becerilerini güçlendirmek üzere tasarlanmıştır. Çeşitliliğin anlamsal ve toplumsal boyutlarını ele alan bu program, koçlara kültürlerarası yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu programı tamamlayan koçların kendi kültürel önyargılarıyla yüzleşmeleri ve danışanlarının kültürel eğilimleri hakkında farkındalık kazanmaları beklenmektedir.

Sertifika Programları

EĞİTİMDE KOÇLUK

COACHING IN EDUCATION

(20 SAATLİK CCE KOÇLUK DEVAM EĞİTİMİDİR)

Eğitimde Koçluk Programı; Profesyonel Koçluk Eğitimini tamamlamış Profesyonel Koçların,

Eğitim Koçluğunda ilerlemelerini, 

öğrencilerle çalışırken zenginleşmeleri adına Koçluk Varlıklarını, Koçluk kimliklerini, ICF Koçluk yetkinliklerindeki becerilerini geliştirmelerini, 

ICF Etik kurallarına ilişkin teori ve uygulamayı güçlenmelerini,

yapılandırılmış bir Koçluk Akış Modeli üzerinden çalışarak koçluk sürecinde daha planlı ve koçluk sözleşmesi ile yapılandırılmış bir şekilde katkı sağlamalarını, 

yeni araç ve teknikler ile zenginleşmelerini amaçlamaktadır.

Program 3 tam gün ve 2 grup supervizyonu görüşmesinden oluşmaktadır.

Modul 1: 3 Tam günlük ilk kısım peş peşe 3 tam günde gerçekleştirilir.

Modül 2: 2-3 haftalık aralıklarla 2 grup supervizyon görüşmesi yapılır.

ÜCRET BİLGİSİ & FATURALAMA & ÖDEME & İPTAL KOŞULLARI

Policy on payment of tuition and fees & Policy on withdrawals and refunds

 

  • Programlarımızın güncel tarihleri ve ücretleri ile ilgili bilgi almak için lütfen iletişim bölümünden bizimle iletişime geçin.

  • Koçluk eğitimine katılmaya karar verdiğinizde size göndereceğimiz kayıt formunu doldurup mail atmanız ve kayıt ücretini veya ön kayıt bedelini, kayıt formunda belirtilen IBAN adresine yatırmanız halinde kaydınız alınmış olur.

  • Eğitim başlangıcından bir hafta öncesine kadar yapılan iptallerde kayıt ücreti iade edilecektir.

  • Katılımcı katılımını erteler ve daha sonraki bir gruba katılacağını beyan ederse kayıt ücreti bir sonraki gruba katılımın kayıt ücreti olarak hesaplanacaktır.

  • Katılımcı ancak tüm programı ve ödemeleri tamamladığında eğitim sertifikasını almaya hak kazanacaktır. Zorunlu durumlar dışında, kayıt olunan programlara tam katılım beklenmektedir. Zorunlu durumlarda katılımcı programa katılamadığında, eksik olan günlerini daha sonraki gruplarla tamamladıktan sonra ilgili eğitimin sertifikasını almaya hak kazanacaktır.

WEB 1 (Sertifika Programları Sayfası)-17
bottom of page